***       Водещите вечерни новини       на 10 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 10 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Тагарев: Русия продължава да предприема провокативни действия. Пеевски: Митрофанова се държи арогантно и нагло, няма да останем безучастни


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 ноември   

 

Министърът на защитата съобщи, че Русия продължава да подхваща провокативни дейности против свободния трафик в Черно море. 

„ Това, което Европейският съюз прави, са дейности за нараснала зоркост в Черноморския район. Заедно с нашите съседи Румъния и Турция приготвяме провеждането на противоминна интервенция, която ще бъде отворена за други наши съдружници. Така ще подсигуряваме сигурността си по-добре “, напомни министърът. 

***

„ Това, което чакаме като нарастване на минималната работна заплата за идната година е растеж сред 10 и 12% “, заяви той. 

***

„ Към момента няма никакви индикации, че някой от България спомага за заобикалянето на петролните глобите, наложени на Русия “.

„ От през вчерашния ден виждам композиция от правилни обстоятелства с погрешни допускания, които са показани в една много едностранчива логическа структура, която елементарно може да се употребява за политическа приложимост “, сподели министър-председателят.

***

„ От самото начало сме да се спре дерогацията. Дерогация имаше, защото е мъчно за рафинерията да разчита на различен вид нефт, първо би трябвало да се преустрои “. 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка импортираното от Делян Добрев от ГЕРБ настояването за анулация на дерогацията на " Лукойл " в тридневен период.

***

„ Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда “.

„ Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски – Чудотворец " е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес.

Отново подсещаме, че няма да допуснем про-Путин сътрудници да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни “.

***

***

Първоинстанционният съд отхвърли направеното в жалбата искане за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на столичната ОИК.

Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в намерено съвещание идната седмица, оповестяват от правосъдната инстанция.

***

Процесът против петимата българи, упрекнати от Англия в шпионаж в интерес на Русия, ще е следващата година и ще продължи към четири месеца.

***

„ За да се постави завършек на изтощителната война в Украйна, би трябвало да се детронира Владимир Путин ", сподели някогашния народен представител в Държавната дума (парламента в Москва).

„ Аз набирам хора, които да тръгнат към столицата на Руската федерация ", уточни още той.

По думите на опозиционера: Всеки месец получавам към хиляда поръчки от искащи да вземат присъединяване в похода към Москва. Аз утвърждавам едвам 40-на кандидатури месечно.

„ Надявам се, че ще мога да основа немногобройна, само че ефикасна бойна единица и с нейна помощ да смъква Путин от власт ", сподели още някогашният парламентарист.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР